top of page

Comfort

gel of schuim

Gel Comfort zadel

De motorzadelgel-oplossing verandert niets aan het uiterlijk van het zadel.
Gel brengt comfort:​
- Op maat gesneden gelplaat;
- Verdeelt het lichaamsgewicht gelijkmatig over het gehele zitoppervlak.
- Gaat de punctuele druk op de zitbotten tegen en maakt zo een einde aan de problemen van de bloedsomloop en gevoelloosheid van de benen, die tijdens lange reizen kunnen optreden.
- Dempt trillingen en schokken en ontlast zo gewrichten, rug en wervelkolom.

Er zijn verschillende urban legendes over gel voor motorzadels.

Volgens sommigen zou de vorst in de winter hard worden door de kou en in de zomer zachter worden door de hitte.

Het kan ooit waar zijn geweest, maar tegenwoordig verandert het materiaal waaruit de gel bestaat niet met de temperatuur.

De plastic zak die de gel omringt, loopt niet het risico doorboord te worden, noch de gel te laten vloeien. Het materiaal is stroperig maar niet vloeibaar, de plastic zak houdt het materiaal gewoon schoon tijdens het hanteren. Theoretisch zou gel kunnen worden gebruikt zonder dat het in een plastic zak zit, het zou gewoon minder prettig aanvoelen voor de zadelmaker.

De gel is compatibel met een origineel verwarmd zadel, het moet onder de weerstand worden geplaatst.

Schuimcomfortzadel

Dit is ofwel om een laag schuim toe te voegen boven het originele schuim  of om het originele schuim te vervangen door schuim dat is aangepast aan uw morfologie, wat betekent dat u de zadelhoogte niet te veel verhoogt om uw voet op de grond.

Over het algemeen lukt het ons om de originele omslag te vervangen door te spelen met de plaats van de nietjes en de elasticiteit van het imitatieleer. Soms zijn we genoodzaakt een hoes op maat opnieuw te maken die zich aanpast aan het nieuwe ontwerp van dit comfortzadel.

bottom of page